ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's присвоїло нові рейтинги семи українським банкам

Йдеться про OTP Bank, українську філію "Сбербанку Росії", "Промінвестбанк", "Укрексімбанк", банки "Південний", ПУМБ і "Фінанси і кредит"

Moody's присвоїло нові рейтинги семи українським банкам
Фото: i-g-t.org

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service провело оцінку семи українських банків і присвоїло оцінювальний рейтинг "Caa2" банкам OTP Bank, українській філії "Сбербанку Росії", "Промінвестбанку" і банку "Південний", а також рейтинг "Caa3" "Укрексімбанку", ПУМБ, банку "Фінанси і кредит".

Про це йдеться в повідомленні агентства, розміщеному на його сайті.

Як зазначається, оцінка ризиків і присвоєння рейтингів проводяться агентством за новою методологією, яка включає оцінку фінансової стійкості банків та їх платоспроможності за власними зобов'язаннями.

При цьому в облік усіх факторів ризику входить залежність банків від державної підтримки, яка нині проблематична.

Нагадаємо, наприкінці березня Moody's знизило довгостроковий суверенний рейтинг України до рівня "Ca" з "Caa3", видавши за рейтингами негативний прогноз. Такі рейтингові дії було зумовлено проведенням переговорів щодо реструктуризації частини державного боргу, включаючи борги за євробондами держави, державних холдингів і за муніципальними паперами Київської міської адміністрації.

Услід за зниженням суверенного рейтингу було переглянуто рейтинги найбільших українських банків, промислових компаній, включаючи металургійні холдинги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram