ГоловнаЕкономікаФінанси

S&P: іноземні банки скорочуватимуть діяльність в Україні

Український банківський ринок більше не виглядає надпривабливим

S&P: іноземні банки скорочуватимуть діяльність в Україні
Фото: ukranews.com

Іноземні банки переглядатимуть стратегію ведення діяльності в Україні та інших країнах СНД і скорочуватимуть обсяги операцій через погіршення ринкової кон'юнктури. Такий прогноз дають аналітики рейтингового агентства Standard&Poor's.

Якщо з 2000-го по 2008 рік український ринок сприймався як можливість для агресивного зростання, то тепер - як ринок з високим рівнем ризику і низьким рівнем доходу, йдеться в аналізі S&Р.

"Останні кілька років банківський сектор України перебував в умовах стресу, і ми вважаємо, що ситуація навряд чи швидко покращиться. На початку 2015 року уряд України оголосив про намір реструктуризувати комерційний борг за зобов'язаннями в іноземній валюті. Відповідно до наших критеріїв ми очікуємо, що класифікуватимемо пропозицію про обмін цінних паперів або іншу схожу реструктуризацію боргу України в іноземній валюті як еквівалент дефолту", - вважають аналітики компанії.

S&P нагадує, що з українського ринку вже пішли Commerzbank, Erste Bank і Swedbank, UniCredit Group і Intesa Sanpaolo Group говорили про плани продати свої банки, а Raiffeisen Bank International планує зменшити мережу філій.

Нагадаємо, що за останні півтора року в Україні закрилися 49 банків. Далі функціонує 131 банк, в тому числі 40 з іноземним капіталом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram