ГоловнаЕкономікаБізнес

У Білій Церкві може з'явитися індустріальний парк

Відбулася конференція щодо поліпшення соціально-економічного становища міста

У планах громадського активу Білої Церкви - спорудити індустріальний парк.

27 травня в Білій Церкві відбулася перша міжнародна конференція "Біла Церква. Завтра. Перспективи соціально-економічного розвитку міста".

Як повідомив організатор заходу - громадська ініціатива "Біла Церква. Завтра", проведення конференції продиктовано необхідністю поліпшити соціально-економічне становище міста.

Оскільки на цей час практично всю промисловість в місті зупинено або зменшено обсяги виробництва,  близько 20 тисяч жителів змушені виїжджати на заробітки в Київ та інші міста. Такі невтішні дані було оприлюднено в дослідженні ДП "Укрпромзовнішекспертиза", проведеному на замовлення організаторів заходу.

Щоб поліпшити ситуацію, під час конференції було ухвалено низку стратегічних рішень, серед яких спорудження на території міста індустріального парку.

"Біла Церква розташована в місцевості, де за вдалого збігу обставин і позитивного економічного розвитку країни буде розвиватися сільське господарство, - зазначив, виступаючи на конференції, керівник громадської ініціативи "Біла Церква. Завтра" Костянтин Єфименко. - Наше місто розташоване в центрі регіону, оточеного великою кількістю агрохолдингів і фермерських господарств. Одним з найважливіших питань у роботі агропромислового комплексу є поліпшення технічного забезпечення сільськогосподарського виробництва, проведення своєчасного і якісного ремонту наявної в господарствах техніки, а також виробництво нової".

За його словами, тут мають з'явитися промислові підприємства з випуску нової сільськогосподарської техніки та ремонту зношеної.

"У нас є всі передумови для того, щоб побудувати в Білій Церкві найбільший в Україні індустріальний парк, забезпечувати довколишніх сільгоспвиробників необхідною технікою, промисловими товарами та обладнанням, а також - займатися переробкою сільгосппродукції, яку вони виробляють", - додав Єфименко.

У зв'язку з цим він визначив три кластери майбутнього індустріального парку: глибинна переробка зернових, машинобудування, товари широкого вжитку, спрямовані на Київ.

На думку фахівців, будівництво такого індустріального парку в Білій Церкві дозволить не тільки повернути місту втрачені виробничі потужності, а й використовувати колосальний людський потенціал. Адже в місті живуть багато людей, орієнтованих на виробництво, освічених, які мають необхідну кваліфікацію. Крім того, тут розташований і свій спеціалізований вуз - Білоцерківський національний аграрний університет. Таким чином, одночасно можна буде розв’язати таож проблему отримання вищої освіти і працевлаштування молодих спеціалістів.

"Білоцерківська сільгосппродукція має стати всеукраїнським і, можливо, міжнародним брендом", - переконаний Костянтин Єфименко.

Участь у конференції взяли експерти з Польщі, Латвії, Грузії, українські фахівці, представники бізнес-еліти і місцевої громадськості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram