ГоловнаЕкономікаДержава

Міністри G7 не обговорюватимуть додаткову допомогу Україні

На зустрічі в Дрездені не буде РФ, яка є одним з найбільших кредиторів України.

Міністри G7 не обговорюватимуть додаткову допомогу Україні
Фото: yuzle.com

На зустрічі міністрів фінансів і голів центробанків країн "Великої сімки", яка відбудеться 27-29 травня в німецькому Дрездені, Україні не варто очікувати виділення додаткової макроекономічної допомоги.

Про це повідомляє Deutsche Welle, посилаючись на високого посадовця в німецькому уряді.

За його словами, у порядку денному зустрічі, яку вважають "фінансовим самітом країн G7", немає питання про збільшення допомоги Україні.

Росія, яка є одним з найбільших кредиторів України і утримує частину її держоблігацій, на зустрічі в Дрездені представлена не буде. Отже, не варто очікувати будь-якого прориву в питанні реструктуризації українського зовнішнього боргу.

Крім того, за попередніми даними, серед учасників зустрічі поки що немає одностайності і щодо вже узгодженого пакета допомоги Києву обсягом близько $40 млрд.

Нагадаємо, $17,5 млрд повинен надати Україні Міжнародний валютний фонд. Німеччина надала держгарантії під кредит у 500 млн євро. Ще $15 млрд повинні вивільнитися в результаті реструктуризації боргів перед зовнішніми кредиторами, з якими український уряд зараз веде переговори про умови реструктуризації.

Раніше міністр фінансів України Наталія Яресько висловлювала надію на те, що Київ уже в червні зможе домовитися з кредиторами про умови реструктуризації українського боргу. Згодом вона визнала, що переговори про реструктуризацію йдуть "складніше, ніж очікувалося".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram