ГоловнаЕкономікаБізнес

АТБ оцінив свої збитки на Донбасі у 7 млрд гривень

Найбільша торгова мережа України втратила контроль над 152 магазинами

АТБ оцінив свої збитки на Донбасі у 7 млрд гривень
Фото: commercialproperty.ua

Торгова мережа АТБ втратила близько 7 мільярдів гривень на Донбасі, заявила заступник гендиректора "АТБ-маркет" Наталія Шаповалова в інтерв'ю "Коментарям".

"За нашими підрахунками, ми зазнали збитків на суму понад 7 млрд грн. 152 магазини залишилися на непідвладній Києву території, і компанія їх не контролює. Розграбовано і частково зруйновано розподільний центр підприємства у Донецькій області, його будівництво та обладнання коштувало нам кількох мільярдів гривень, і товару на складі залишилося більш ніж на мільярд", - заявила вона.

За словами Шаповалової, понад десять магазинів, відчужених ДНР, працюють під їхньою назвою "Перший Республіканський супермаркет", ще майже 20 магазинів торгують під вивісками АТБ. Близько 18 магазинів у Луганській області працюють під торговою маркою мережі "Народний", ще кілька магазинів захопив невідомо хто, один магазин в Антрациті використовується як комендатура "козацтва".

"Зрозуміло, що нашими об'єктами користуються незаконно, товарами, вивісками, логотипом, фірмовим одягом. І люди в Україні, які про це в деталях не знають, думають, що "АТБ-маркет" до цього якось причетний. Насправді ми ніяк із цим не пов'язані", - каже Шаповалова.

На захоплених сепаратистами територіях головним питанням для керівництва АТБ стала безпека співробітників. "У травні минулого року у нас в першу чергу постраждали магазини, розташовані у Слов'янську, Миколаївці і Красному Лимані. Ми закривали магазини і сприяли всім співробітникам, хто був готовий виїхати із зони АТО. Коли ж почали серйозно бомбити аеропорт і сам Донецьк, ми взяли на себе фінансування вивезення дітей наших співробітників у Дніпропетровськ і подальше їхнє утримання", - стверджує Шаповалова.

"Тому мене обурюють звинувачення деяких депутатів у тому, що ми нібито допомагали і були причетні до незаконних дій людей, які підтримували ДНР і ЛНР. "АТБ-маркет" як підприємство, напевно, найбільше постраждало від збройного конфлікту в Донбасі", - додала Шаповалова.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді України зареєстрували проект закону "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ" (№2689 от 21.04.2015). Співавторами законопроекту виступили, зокрема, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, члени фракцій "Народний фронт" Тетяна Чорновол і Михайло Гаврилюк, Семен Семенченко ("Самопоміч"), Ігор Луценко ("Батьківщина"), Сергій Трегубенко (Блок Петра Порошенка) і позафракційний парламентар Володимир Парасюк. Пізніше частина депутатів відкликали свої підписи під скандальним законопроектом, а глава Фракції Радикальної партії повідомив ЗМІ: "Фактів, які б свідчили про причетність колективу АТБ до сепаратистів або терористів у нас немає. Тому ми ухвалили відповідне рішення про те, щоб відкликати цей законопроект".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram