ГоловнаЕкономікаБізнес

ПриватБанк заблокував господарську діяльність "Укртранснафти"

Банк не повертає держкомпанії депозит

Оператор українських нафтопроводів "Укртранснафта" поскаржилася голові НБУ Валерії Гонтаревій на ПриватБанк. Компанія заявляє, що банк відмовляє їй у доступі до своїх коштів.

Про це свідчить лист "Укртранснафти" на адресу Гонтаревої, який оприлюднив у своєму фейсбуці виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" (володіє 100% акцій "Укртранснафти") Андрій Пасішник.

Компанія скаржиться на зволікання з боку ПриватБанку, внаслідок яких проведення розрахунків та господарська діяльність "Укртранснафти" з 8 травня виявилися повністю заблокованими. Це поставило під загрозу переказ до держбюджету 50 млн гривень рентної плати та виплату зарплати 5 тис. співробітників компанії.

Крім того, "Укртранснафта" заявила, що наприкінці квітня повідомила банк про непродовження депозитів і попросила переказати 155 млн гривень на поточний рахунок, проте досі ПриватБанк цього не зробив.

Нагадаємо, "Укртранснафту" донедавна очолював Олександр Лазорко - ставленик власника ПриватБанку Ігоря Коломойського. Зміна менеджера супроводжувалася конфліктом, але врешті держава таки її провела.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram