ГоловнаЕкономікаДержава

Україна погодилася опрацювати проблемні для Росії аспекти УА

РФ більше не вимагає нового перенесення початку роботи економічної частини угоди

Україна погодилася опрацювати проблемні для Росії аспекти УА
Павел Климкин
Фото: скриншот с ютуба

У понеділок в Брюсселі відбулися тристоронні консультації щодо асоціації між Україною та ЄС. У них взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, міністр економічного розвитку і торгівлі Росії Олексій Улюкаєв і комісар ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем.

"Головним результатом цих консультацій для мене є чітке розуміння, в тому числі з російської сторони, що, по-перше, до тексту Угоди не повинні вноситися зміни, а по-друге, не буде перенесення часу повної реалізації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС", - сказав Клімкін журналістам після консультацій, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомив Улюкаєв, результатом консультацій стало формулювання мандатів для експертів з опрацювання питань, які викликали найбільше занепокоєння Росії. Це технічне регулювання, митне адміністрування, поліпшення інформаційного обміну на тристоронньому рівні. Зокрема, йдеться про санітарний та фітосанітарний контроль, передає РІА "Новости".

Експерти повинні завершити роботу в липні, після чого відбудеться наступний раунд консультацій.

Улюкаєв додав, що Росія не буде вводити мита для товарів з України, якщо отримає відповіді на всі питання, які її турбують.

Російський міністр підтвердив, що Росія не ставила питання про подальше відтермінування імплементації економічної частини угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, восени 2014 року набуття чинності економічної частини угоди на вимогу Росії перенесли на 1 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram