ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко поставив "Укроборонпрому" завдання увійти у топ-5 експортерів зброї

Завдяки продажу зброї Україна купує сучасні комплектуючі

Порошенко поставив "Укроборонпрому" завдання увійти у топ-5 експортерів зброї
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко поставив "Укроборонпрому" стратегічне завдання вивести країну у топ-5 експортерів зброї. Про це він заявив у Чернігівській області під час відвідування навчальної частини Збройних сил "Десна".

"Ми сьогодні завдяки цьому експорту маємо можливість закуповувати найсучасніші комплектуючі. Ми повинні затверджувати високий рівень української зброї у світі. І мене абсолютно не засмучує, що" Укроборонпром "увійшов до десятки експортерів зброї у світі, і я б ставив завдання, щоб це місце постійно піднімалося, а стратегічне завдання - щоб ми увійшли в п'ятірку", - сказав президент.

Стокгольмський міжнародний інститут з дослідження проблем миру (SIPRI) раніше заявив, що Україна минулого року експортувала озброєння на загальну суму $664 млн. Це поставило її на 9-те місце у рейтингу світових торговців зброєю. Експортний товар України минулого року склали літаки (229 млн доларів), бронемашини і кораблі (по 139 млн доларів), двигуни (128 млн доларів), ракети (29 млн доларів).

В цілому за останню п'ятирічку Україна наторгувала на 3,8 млрд доларів, посівши 9-те місце. Порівняно з п'ятирічкою 2005-2009 років експорт озброєнь з України зріс більше ніж на 70%. Серед найбільших клієнтів Україні за останні п'ять років були Китай, Росія і Таїланд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram