ГоловнаЕкономікаБізнес

Мін'юст блокує переказ грошей "Укртранснафти" з ПриватБанку

На рахунках у банку Коломойського понад мільярд гривень.

Мін'юст блокує переказ грошей "Укртранснафти" з ПриватБанку
Фото: EPA/UPG

Відділ держреєстрації юросіб у Солом'янському районі Києва 5 травня відмовив "Укртранснафті" в перереєстрації компанії та внесенні даних про нового керівника у відомість юрособи.

Про це свідчить документ, який оприлюднив у своєму фейсбуці виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" (володіє 100% акцій "Укртранснафти") Андрій Пасішник.

Підлеглий Мін'юсту орган посилається на подачу неповного пакета документів, однак не дає роз'яснень, яких саме документів бракує для здійснення процедури.

Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

"Сага "Укртранснафти" триває. Новий керівник пан Сидорак вже два тижні не має повноважень, а "допомогу" в цьому надають йому підрозділи Мін'юсту, які тричі відмовили внести дані про нового керівника до реєстру. Така позиція Мін'юсту вже призвела до того, що два депозити в ПриватБанку були автоматично пролонговані, а новий керівник не має права заплатити навіть 1 гривню без менеджерів старої команди, оскільки не може отримати доступ до рахунків без внесення до реєстру. Скаргу на дії держреєстраторів відправлено міністрові Петренку, однак реакції на неї не було. У чиїх інтересах працює Мін'юст, здогадайтеся самі)", - написав Пасішник.

Нове керівництво "Укртранснафти" намагається прискорити перереєстрацію, щоб отримати доступ до управління рахунками, які нині розміщено в ПриватБанку, і перевести кошти "Укртранснафти" в держбанки. За даними OilNews, на рахунках "Укртранснафти" в ПриватБанку - 441 млн грн, $6,3 млн і €66,4 млн. При цьому 286 млн грн, 64 млн євро і 6 млн доларів розміщено вже після того, як близького до Ігоря Коломойському Олександра Лазорка усунули з посади керівника компанії 18 березня.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram