ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго не буде продовжувати надзвичайні заходи в енергетиці

Оскільки в міністерстві не побачили доцільності таких заходів, у травні вони вже не будуть чинними.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не продовжуватиме в травні режим надзвичайного стану в енергетиці.

Голова Міненерго Володимир Демчишин заявив про це журналістам після засідання Ради національної безпеки і оборони, повідомляє РБК-Україна.

"Надзвичайні заходи продовжувати не будемо. Насправді їхня доцільність відсутня. Через постанови про регулювання ринку енергетики в зоні АТО ми в істотній частині проблеми знімемо... У травні надзвичайні заходи вже діяти не будуть", - заявив Демчишин.

За його словами, найближчим часом набуде чинності постанова Кабміну про ринок енергетики в зоні АТО, яка повинна вирішити проблеми з платежами на Донбасі та з постачаннями електроенергії в обидва боки.

Нагадаємо, Україна поставила в зону АТО газу й електроенергії на 1 млрд дол.

Зауважимо, розпорядженням від 1 жовтня 2014 р. №915-р Кабінет Міністрів України ввів низку тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, зокрема дозволив ДП "Укренерго" встановити тимчасові обмеження на пропускну спроможність міждержавних електричних мереж України. Згодом ці заходи кілька разів продовжували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram