ГоловнаЕкономікаДержава

Поліграфкомбінат "Україна" обіцяє персоналізувати у свята бланки паспортів без затримок

На підприємстві обурені поведінкою міграційної служби

Поліграфкомбінат "Україна" обіцяє персоналізувати у свята бланки паспортів без затримок
Фото: odessa-life.od.ua

Державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" зробило офіційну заяву у зв'язку з інформацією про затримки в оформленні закордонних паспортів. Підприємство повідомляє, що всі бланки, замовлені Державною міграційною службою України (ДМС), будуть персоналізовані без затримки. Але при цьому уточнює, що є ряд проблем, що виникли у відносинах з ДМС.

Цю інформацію розміщено на сайті комбінату.

"За чинним регламентом взаємодії між Поліграфкомбінатом "Україна" і ДМС України, ДМС було повідомлено про тимчасовий вихід з ладу однієї з автоматизованих ліній лазерного гравіювання. Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виготовлення паспортних документів у 4-4,5 тис. документів буде 2-3 дні. Тим більше, що всі бланки, замовлені ДМС України будуть персоналізовані без затримки", - йдеться у зверненні.

"Водночас, 16.03.2015 Поліграфкомбінат "Україна" надіслав на адресу ДМС України проект договору на постачання наступної партії паспортних документів за ціною 304,32 грн. з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій, і 238,32 грн з ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон без безконтактного електронного носія. Підвищення вартості бланків документів відбулося на 16% (приблизно 40 грн) і зумовлене об'єктивними економічними чинниками, девальвацією національної валюти з початку року на 49% і введенням імпортного збору в розмірі 5% вартості матеріалів, - додають на підприємстві.

Поліграфкомбінат стверджує, що ДМС не підписує договір через подорожчання паспортів, оскільки це може спричинити "значну соціальну напругу в суспільстві".

"Водночас, підприємство ДМС України - ДП "Документ" з 10 березня 2015 року підняло вартість своїх "консультаційних" послуг на 100,00 грн і їх розмір становить 350,00 грн, і на ці послуги ніяк не впливають курси валюти. При цьому вартість адмінпослуг ДМС України, бланка і його персоналізації разом становить 348,15 грн", - наголошується в заяві.

Поліграфкомбінат "Україна" вважає такий підхід безпринципним.

"Вважаємо, що така "турбота" про громадян України є карикатурною. Непідписання ДМС України договору спрямовано на створення штучного дефіциту документів, а оприлюднення листа поліграфкомбінату "Україна" про тимчасові технічні труднощі є черговою спробою ДМС України перекласти провину за власну бездіяльність на поліграфкомбінат "Україна", - йдеться в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram