ГоловнаЕкономікаБізнес

Мінагрополітики вирішило звільнити начальника агрокомбінату "Пуща-Водиця"

Київське підприємство за кілька років практично розвалили.

Мінагрополітики вирішило звільнити начальника агрокомбінату "Пуща-Водиця"
Алексей Павленко
Фото: minagro.gov.ua

Міністерство аграрної політики та продовольства збирається звільнити начальника агрокомбінату "Пуща-Водиця" Віктора Кириченка, повідомив міністр Олексій Павленко у фейсбуці.

За його словами, таке рішення ухвалено після ревізії підприємства.

"Державний агрокомбінат «Пуща-Водиця» в минулому був головним годувальником української столиці, а в останні роки - це скандали, вуличні пікети і акції. Підприємство було лідером із садівництва, тваринництва і з переробки. Вирощувало гриби, розливало вино і навіть виготовляло макаронні вироби. Підприємство стало збитковим у 2007 році. Зупинено роботу шампіньйонного комплексу, майже не залишилося теплиць і потужностей для зберігання фруктів, повністю зупинено переробку, а тварин пускають під ніж. Доходи від реалізації продукції за 3 роки зменшилися втричі - до 12,7 тис. грн, на металобрухт пиляють теплиці, вивозять скло, землю передають «інвесторам» під будівництво торгово-розважального комплексу. З 2200 працівників залишилися 125", - пояснив він.

Павленко підкреслив, що Кириченко перед ревізією "раптово" захворів і пішов на лікарняний. Незважаючи на це, перевірка відбулася, і її результати підуть у правоохоронні органи.

Звільнення Кириченка вже погодила Київська обладміністрація.

Нагадаємо, що Павленко написав статтю для LB.ua про те, чому потрібно продавати державні агропідприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram