ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк і Порошенко відкрили конференцію Support for Ukraine

У заході беруть участь представники міжнародних організацій і різних країн світу.

Яценюк і Порошенко відкрили конференцію Support for Ukraine
Фото: www.dyvys.in

У ці хвилини в спорткомплексі "Олімпійський" у Києві розпочинається Міжнародна конференція на підтримку України (Support for Ukraine) за участю президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Онлайн-трансляція конференції доступна за посиланням http://live.supportforukraine.com (англійською).

Першим слово взяв прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. У своєму короткому спічі він зазначив, що це лише перша конференція із серії таких. Найближчим часом в Україні пройде конференція з питань безпеки, після чого Україна проведе конференцію у США.

Петро Порошенко виступив другим, але з довшою і більш проникливою промовою, в якій згадав про "план Маршалла". Порошенко також згадав про анексію Криму Росією та російську агресію, він закликав Європу й усю Західну цивілізацію бути єдиними.

"Із вашою допомогою і єдиною позицією мирної угоди на Донбасі було досягнуто, але війна може розпочатися будь-якої миті", - сказав Порошенко.

Він також запевнив, що Україна жорстко бореться з корупцією і що в Україні не буде повернення до автократичного режиму, подібного до режиму Віктора Януковича.

Сьогодні на конференції виступлять не тільки українські можновладці, а й президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, комісар Європейської політики сусідства Йоханнес Хан, виконавчий секретар Європейської економічної комісії ООН Крістіан Фріїс Бах та інші представники міжнародних організацій.

Також на конференції будуть представники Японії, Норвегії, Нідерландів, Данії, Литви, Естонії, Німеччини, Фінляндії, Польщі, Словенії, Словаччини, Чехії, Канади, Британії, США та Португалії.

Програма конференції - за посиланням http://supportforukraine.com/ua#presentation.

Нагадаємо, IT-конференція iForum зібрала в Києві понад 6000 учасників у квітні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram