ГоловнаЕкономікаБізнес

Пропозиція націоналізувати АТБ є негативним сигналом для бізнесу, - ЄБА

Раді запропонували продукувати більше позитивних новин

Пропозиція націоналізувати АТБ є негативним сигналом для бізнесу, - ЄБА
Анна Деревянко

Зареєстрований у Верховній Раді законопроект "Про націоналізацію майна торгової мережі "АТБ" є негативним сигналом для бізнесу та інвестиційної привабливості України, вважає виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко.

"Не функція парламенту - ухвалювати такі закони", - заявила вона.

Дерев'янко застерігає народних депутатів, що націоналізація мережі АТБ може зіграти поганий жарт і негарну послугу Україні. "Тому треба бути дуже відповідальними за рішення, які ти ухвалюєш. Тим більше, якщо ти - народний депутат", - зазначила вона.

У Європейській Бізнес Асоціації вважають, що Україна має навчитися продукувати більше позитивних новин. "Наразі в рамках бізнес-спільноти, яку я представляю, ми все більше і більше схиляємося до думки, що треба більше давати позитивних сигналів зовні, більше позитивних сигналів всередині країни, щоб таким чином відновлювати потихеньку довіру до державних інституцій та довіру до нашої державі. Тому що інакше ми захлинемося цими негативними новинами і ніколи не зможемо вибратися з цієї ями і з цього болота", - сказала Ганна Дерев'янко.

Нагадаємо, у парламенті зареєстровано законопроект №2689 "Про націоналізацію майна торгової мережі АТБ". Під документом підписалися п'ять депутатів від "Радикальної партії" (Олег Ляшко, Дмитро Лінько, Артем Вітко, Оксана Корчинська, Андрій Лозовий), троє від "Народного фронту" (Тетяна Чорновол, Юрій Тимошенко та Михайло Гаврилюк), двоє від "Батьківщини" (Ігор Луценко та Сергій Євтушок), по одному від "Блоку Петра Порошенка" (Сергій Тригубенко) і "Самопомочі" (Семен Семенченко), і троє позафракційних (Володимир Парасюк, Ірина Суслова, Андрій Іллєнко).

Утім, згодом частина народних депутатів відкликала свої підписи під цим законопроектом.

АТБ - найбільша в Україні торгова мережа. Налічує понад 670 магазинів у 16 областях країни. Понад 100 магазинів націоналізовано самопроголошеними ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram