ГоловнаЕкономікаБізнес

Найєм виклав план ДТЕК щодо збереження монополії з прізвищами і деталями

У документі прописані керівники всіх напрямків проекту "Фортеця"

Нардеп Мустафа Найєм оприлюднив деталі плану ''Фортеця'' з прізвищами відповідальних за його реалізацію. Причиною стала відмова ДТЕК Ріната Ахметова визнавати автентичність документа, раніше викладеного депутатом.

Новий документ датовано лютим 2015 року. У ньому прописано керівників усіх напрямків проекту "Фортеця", назви т. зв. модулів і їхніх складових.

"Відразу зазначу, що судячи з уже минулих подій, реалізація цього плану відстає від запланованих раніше термінів приблизно на місяць. Дедлайни зірвано за кількома напрямками, зокрема там, де були необхідні судові рішення, а також рішення державних органів", - повідомив Найєм у блозі на "Українській правді".

Також у документі є дані про підготовку акції профспілки вугільників та енергетиків біля стін Верховної Ради. Втім, у документі зазначено, що це завдання вже виконано.

Цікаві дані про роботу над відставкою міністра палива та енергетики Володимира Демчишина. Для цього був організований збір підписів у Верховній Раді. Також ДТЕК заручився підтримкою віце-прем'єра Валерія Вощевського (квота "Радикальної партії Олега Ляшка").

Найєм просить вважати свій текст зверненням до генерального прокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням провести перевірку викладених фактів. Він хоче, щоб правоохоронці перевірили причетність прописаних у документі осіб до тиску на чиновників державних органів, а також фінансування та організації масових акцій протесту з метою захистити комерційні інтереси компанії ДТЕК.

Нагадаємо, вранці Найєм оприлюднив частину плану "Фортеця", спрямованого на збереження монополії ДТЕК Ріната Ахметова. У ньому прописаний фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів. ДТЕК від документа відхрестився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram