ГоловнаЕкономікаФінанси

Євросоюз переказав Україні 250 млн євро

Сума допомоги від Брюсселя сягнула вже 1,6 млрд євро

Євросоюз переказав Україні 250 млн євро
Фото: EPA/UPG

Європейський союз у вівторок переказав Україні 250 млн євро, завершивши першу програму макрофінансової допомоги на 610 млн євро.

Про це повідомила прес-служба Єврокомісії.

"Європа стоїть разом з Україною у ці важкі часи, як політично, так і фінансово. Україна докладає величезних зусиль до реформування економіки та управління країни, щоби зміцнити свою конкурентоспроможність і наблизитися до норм та цінностей ЄС, тоді як ми підтримуємо країну у її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність", - заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Незважаючи на те, що ця програма називається "першою", де-факто вона була завершена пізніше, ніж друга. У рамках другої програми Україна отримала за 500 млн євро у червні і грудні минулого року. Транші "першої" програми розподілилися таким чином: 100 млн євро у травні 2014 року, 260 млн євро у листопаді і 250 млн євро - сьогодні.

Також ЄС затвердив третю програму макрофінансової допомоги на 1,8 млрд євро. Гроші виділятимуться трьома траншами по 600 млн євро, перший з яких очікується у найближчі тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram