ГоловнаЕкономікаБізнес

Абромавичус деталізував заборону російському бізнесу брати участь у приватизації

Інвесторів з Росії не пустять ні на первинний, ні на вторинний продаж

Абромавичус деталізував заборону російському бізнесу брати участь у приватизації
Фото: Макс Требухов

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус розповів деталі анонсованого Президентом Петром Порошенком обмеження на участь російського бізнесу в конкурсах з приватизації держпідприємств.

"Російським інвесторам ми не дозволимо купувати активи. Країна-агресор не матиме можливості брати участь у торгах державними активами нашої країни - ні на первинному продажі, ні на вторинноому. Це нормальна практика", - сказав Абромавичус в коментарі "Укрінформу".

За словами міністра, російський бізнес не можна розглядати окремо від держави.

"Ми також знаємо, наскільки великим є тиск держструктур РФ на приватний бізнес, їх вплив на поведінку компаній на закордонних ринках. Тому така реакція (з боку України) буде адекватною", - підкреслив чиновник.

Абромавичус повідомив, що на приватизацію виставлять, серед інших, ДП "Укрспирт", ПАТ "Центренерго", Одеський припортовий завод.

Нагадаємо, 3 квітня Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду законодавчо обмежити участь компаній, що мають російське походження, в конкурсах з приватизації держпідприємств.

Що саме держава хоче продати під час планованої цього року масштабної приватизації, читайте в статті "Розпродаж України: що пустять з молотка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram