ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна не проситиме у кредиторів про списання боргів держбанків

Укрексімбанк і Ощадбанк погасять свої папери в повному обсязі, але з розстрочкою

Україна не проситиме у кредиторів про списання боргів держбанків
Фото: Андрей Степаненко

Україна вирішила не просити кредиторів про списання зовнішніх боргів державних банків - Ощадбанку та Укрексімбанку.

Про це повідомила прес-служба Мінфіну України.

"Хоча єврооблігації 2015 року та інші боргові інструменти Укрексімбанку та Ощадбанку включено в майбутню боргову операцію, у зв'язку з особливими обставинами щодо державних банків, вони повинні тільки перепрофілювати ці зобов'язання (тобто продовжити термін їхнього погашення). Виконання цілей [нової програми з МВФ] EFF не вимагає зменшення основної суми боргу або купона за цими інструментами", - йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

Нагадаємо, що до переліку єврооблігацій, які планується реструктурувати, входять папери Ощадбанку 2011-го і 2013 років з погашенням у 2016-му і 2018 роках, а також єврооблігацій Укрексімбанку з погашенням у 2015-му, 2016-му і 2018 роках. Загальна сума за Ощадбанком становить 1,2 млрд доларів, за Укрексімбанком - 1,5 млрд.

У цілому Україна сподівається переглянути умови за своїми борговими паперами на загальну суму 15,3 млрд доларів. Міністр фінансів Наталія Яресько говорила, що переговори мають завершитися до травня, інакше Україна може опинитися поза межами програми МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram