ГоловнаЕкономікаДержава

Євросоюз не відкладатиме підписання угоди про ЗВТ з Україною

В ЄС нагадали, що відкладення Угоди торік відбулося на прохання української сторони.

У Європейському Союзі не збираються ще раз відкладати імплементацію Угоди про зону вільної торгівлі з Україною.

У цьому час зустрічей голови комітету з прав людини Верховної Ради України Григорія Немирі запевнили представники Європейської Комісії та Зовнішньої служби ЄС, повідомив журналістам Немиря.

"У мене відбулися зустрічі в ЄК, Зовнішній службі, де одне з питань, на який я хотів отримати відповідь, було, чи немає з боку ЄС, чи не очікуються сигнали, що знову буде відкладено на якийсь термін імплементацію зони вільної торгівлі. Я почув відповідь, що позиція ЄС залишається незмінною, і вони нагадали, що відкладення Угоди торік до кінця 2015 року відбулося на прохання української сторони", - повідомив він.

На думку голови комітету, дуже важливо, щоб уже найближчим часом українська сторона заявила і свою чітку позицію, що "не має планів це відкладати".

Немиря нагадав, що угода передбачає можливість проведення консультацій щодо збільшення перехідних періодів, збільшення допомоги щодо гармонізації законодавства та можливість зміни українською стороною пріоритетів щодо "підтримки або не підтримки або значної підтримки тих чи інших секторів".

Як повідомлялося, 12 вересня 2014 року стало відомо, що реалізацію зони вільної торгівлі Європейський Союз - Україна перенесено на 31 грудня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram