ГоловнаЕкономікаБізнес

Ложкін: "Укрспирт" потрібно приватизувати передусім

Глава президентського офісу підтримав "велику приватизацію"

Ложкін: "Укрспирт" потрібно приватизувати передусім
Фото: Макс Требухов

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін вважає, що "Укрспирт" має бути приватизований передусім. Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформу".

"Я вважаю одним із ключових кроків велику приватизацію - не тільки цього року, а й надалі. Дасть Бог, скоро буде проголосовано в парламенті виключення із списку приблизно 1300 об'єктів, що не підлягають приватизації", - сказав глава АП, говорячи про реформування державного сектору.

На уточнювальне запитання, чи буде продано "Укрспирт", Ложкін відповів: "Обов'язково".

"Укрспирт" я вважаю одним з об'єктів, які варто продати передусім. Тривалий час спиртова галузь вважалася однією з найбільш корумпованих. І прозора приватизація "Укрспирту" стане тим самим маркером серйозності намірів влади, як для інвесторів, так і для суспільства", - заявив Ложкін.

За словами глави АП, мова не про одномоментний продаж усього й відразу, але приватизувати необхідно, щоб покінчити з "пострадянською структурою Кабміну, в якій частина міністерств є, по суті, галузевими холдингами".

"Чиновники не повинні приходити на роботу в міністерства, щоб управляти компаніями. Це розсадник корупції, який треба прибрати. Держпідприємства мають увійти до одного або декількох галузевих холдингів, їх повинно бути небагато, всередині них потрібно створити корпоративні правила, такі, як у нормальних західних корпорацій. З незалежною радою директорів, ринковими зарплатами тощо", - підкреслив Ложкін.

Нагадаємо, що перша спроба уряду скоротити кількість об'єктів, що не підлягають приватизації, закінчилася провалом. Категорично проти виступили нардепи від "Свободи", які називали "Укрспирт" одним з об'єктів, які не можна приватизувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram