ГоловнаЕкономікаДержава

Поліграфкомбінат "Україна" підняв ціни на закордонні паспорти

Держміграційна служба не давала згоди на підвищення.

Поліграфкомбінат "Україна" підняв ціни на закордонні паспорти
Фото: odessa-life.od.ua

Держпідприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" повідомило, що з 9 квітня підвищує вартість бланків для паспортів для виїзду за кордон приблизно на 40 грн.

Як сказано в повідомленні комбінату, ціну бланка біометричного паспорта підвищено до 304,32 грн з ПДВ, а ціну бланка звичайного паспорта - до 238,32 гривень із ПДВ.

Чи підписала Державна міграційна служба договір на постачання бланків за новими цінами, не повідомляють.

Раніше поліграфкомбінат "Україна" повідомляв, що Держміграції відмовлялася підписувати договір на постачання наступної партії паспортних документів за новою ціною.

"ДМС України не підписує договір, мотивуючи тим, що підвищення ціни на бланки паспортів спричинить "значне соціальне напруження в суспільстві", - йшлося в повідомленні держпідприємства.

При цьому поліграфкомбінат називав поведінку Держміграції "безпринципною", а турботу про громадян України "карикатурною".

Варто також зазначити, що після того, як Держміграції не дало згоди на підвищення ціни бланків, на комбінаті "тимчасово вийшла з ладу одна з автоматизованих ліній лазерного гравірування", у зв'язку з чим виникли затримки з отриманням паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram