ГоловнаЕкономікаДержава

Польща виділила Україні 100 млн євро кредиту

50 млн євро витратять на облаштування державного кордону

Польща виділила Україні 100 млн євро кредиту
Фото: president.gov.ua

Польща вирішила надати Україні кредит у розмірі 100 млн євро для проведення реформ в енергетиці та облаштування кордону.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на брифінгу після зустрічі з президентом Польщі Броніславом Коморовським, передає УНІАН.

За словами Порошенка, половину цих грошей буде використано на облаштування держкордону, а друга половина піде на модернізацію ТЕЦ.

"Окремо хотів би подякувати панові Президенту за кредит у розмірі 100 млн євро, який Польща вирішила надати Україні. 50 млн планується використовувати для розвитку пунктів пропуску, прикордонних переходів. У тому числі - на створення спільних пунктів пропуску, щоб ми економили час, робили серйозні і потужні антикорупційні кроки, щоб на одному пункті здійснювали перевірку і українські, і польські прикордонники", - сказав Порошенко.

"Друга половина цього кредиту, за нашою домовленістю, буде використовуватися на модернізацію теплових електростанцій, пунктів генерації. Ми домовилися, що вже підготовлено кілька блоків державних компаній для генерації електроенергії, які можуть бути переобладнані з антрациту... на вугілля газової групи", - додав Президент.

Нагадаємо, в лютому Петро Порошенко і Броніслав Коморовський домовилися про співробітництво в оборонній та енергетичній сферах. Президент Польщі також підтримав ініціативу Порошенка щодо введення миротворчого контингенту на Донбас.

Під час свого дводенного робочого візиту до України (8-9 квітня) Коморовський також планує виступити з промовою перед депутатами Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram