ГоловнаЕкономікаДержава

Аеропорт Львова не може стати учасником "відкритого неба" без угоди з ЄС, - джерело

Єврокомісія виступає за підписання угоди про "відкрите небо" з Україною

Аеропорт Львова не може стати учасником "відкритого неба" без угоди з ЄС, - джерело
Фото: Мариан Стрильцив

Україна не може стати учасником "відкритого неба" в окремо взятому аеропорту без підписання відповідної угоди між Україною та ЄС.

Таку думку висловив високопоставлений європейський чиновник, ознайомлений з ходом переговорів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно мати спільну угоду, яка буде говорити про те, що кожен авіаційний оператор має право на здійснення рейсів у необмеженій кількості і за будь-якими напрямами", - сказав чиновник.

Він також зазначив, що до підписання такої угоди авіакомпанії, як і раніше, муситимуть підписувати двосторонні угоди і отримувати права на здійснення рейсів.

За словами представника Європейської комісії Якуба Адамовича, на сьогодні поки що немає конкретної дати, коли така угода може бути підписана. Але, за його словами, Єврокомісія виступає за підписання такої угоди.

"Ми, як Комісія, дуже підтримуємо створення цього спільного простору. Ми залишаємося нейтральними і сподіваємося на рішення, яке влаштує всіх. Але важливо, щоб були однакові стандарти, як для ЄС, так і для України", - сказав Адамович на брифінгу в Брюсселі.

Нагадаємо, 2 квітня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що аеропорт Львова починає діяти за принципами "відкритого неба" в односторонньому порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram