ГоловнаЕкономікаФінанси

Росія погрожує Україні судом за відмову оплачувати газ для Донбасу

Гроші в кожнім разі стягнуть з української сторони, упевнений Новак.

Росія наполягає, що Україна повинна оплатити газ, який РФ постачає на окуповані бойовиками території Донбасу, в іншому разі це питання вирішуватимуть у суді.

Із такою заявою виступив російський міністр енергетики Олександр Новак, повідомляє РИА Новости.

"Сьогодні дійсно формується дебіторська заборгованість за ті постачання, які йдуть на південний схід України. Є два шляхи. Або це позасудовий розгляд - між собою домовляться дві комерційні компанії ("Газпром" і "Нафтогаз", - ред.) - і все-таки відбудуться взаєморозрахунки. Або це питання буде в кожному разі вирішуватися в суді", - заявив Новак.

При цьому міністр висловив упевненість, що кошти однаково стягнуть з української сторони відповідно до довгострокового контракту "Газпрому" і "Нафтогазу" від 2009 року.

Нагадаємо, 19 лютого Москва повідомила про початок постачань російського газу в терористичні ЛНР і ДНР через раніше законсервовані газовимірювальні станції "Прохорівка" і "Платове", яких Україна не контролює. Київ відмовився оплачувати ці постачання, оскільки на цих станціях немає представників "Нафтогазу" і компанія не може контролювати надходження газу через них.

На початку березня під час переговорів у Брюсселі сторони домовилися, що постачання газу на схід України не увійдуть у "зимовий пакет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram