ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС порушило справу з приводу хімзаводів Фірташа

Аваков звинуватив Ostchem у знущанні з України

МВС порушило справу з приводу хімзаводів Фірташа
У северной проходной. О силе местного профсоюза красноречиво говорит пустой профсоюзный стенд.
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ порушило кримінальну справу за підозрою в розкраданні держкоштів посадовими особами хімічних заводів Дмитра Фірташа.

Про це повідомив у фейсбуку міністр Арсен Аваков.

"Дії посадових осіб підприємств ПАТ "Азот", "Рівнеазот", "Концерн Стирол", "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" оцінюють як дії, що спричинили розкрадання в держави коштів на суму понад 2,3 млрд грн. Провадження відкрито за статтею 191 КК України, частина 5 (особливо великі розміри). Сьогодні в Головному слідчому управлінні МВС заслуховував матеріали, напрацьовані оперативниками і слідчими. Терпіти таке знущання з держави неможливо", - написав міністр.

Нагадаємо, компанія "Газ України" нещодавно повідомила, що облгази та хімзаводи Фірташа заборгували за поставлений природний газ 9,3 млрд грн.

Азотний бізнес Фірташа представлений холдинговою компанією Ostchem, у яку входять хімпідприємства "Азот" (Черкаси), "Концерн Стирол", "Сєверодонецький Азот", "Рівнеазот", естонський "Нітроферт" і таджикистанський "Таджик Азот". Крім того, до цього напрямку належать "УкрАгро НПК" (володіє мережею складів з реалізації мінеральних добрив) і порт "Ніка Тера".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram