ГоловнаЕкономікаДержава

Росія продовжила знижку на газ для України на три місяці

Путін підтримав пропозицію про продовження пільгової ціни поставок газу в Україну

Росія продовжила знижку на газ для України на три місяці
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підтримав рішення про продовження на другий квартал пільгової ціни поставок газу в Україну.

Як повідомляє РБК, це питання обговорювалося сьогодні на зустрічі президента РФ з прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Медведєв зазначив, що російський уряд вважає за потрібне задовольнити відповідне прохання української сторони за умови, що Україна буде дотримуватися всіх положень контракту.

"Давайте так і зробимо", - відповів Путін.

Нагадаємо, 1 квітня закінчується дія так званого "зимового пакета", за умовами якого Україна отримувала російський газ взимку. В рамках "зимового пакета" Україна отримала знижку на газ у розмірі 100 доларів в обмін на погашення частини нарахованого Росією боргу. 20 березня Україна, Росія і Єврокомісія обговорили умови подальших поставок, однак до конкретних домовленостей на дійшли. Після цього Україна заявила, що повністю відмовиться від російського газу з 1 квітня.

30 березня "Нафтогаз України" надіслав російському газовому монополістові "Газпрому" лист з пропозицією продовжити дію "зимового пакета" до кінця наступного осінньо-зимового періоду. Того ж дня "Газпром" звернувся з листом до уряду РФ з проханням розглянути питання про надання знижки на газ для України строком на 3 місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram