ГоловнаЕкономікаДержава

На Донбасі гірники п'ятьох шахт оголосили страйк

Шахтарі вимагають виплатити заборгованість із зарплат

На Донбасі гірники п'ятьох шахт оголосили страйк
Фото: LB.ua

Кілька шахт на Донбасі фактично припинили свою роботу через страйк гірників, що вимагають виплатити їм заборгованість із зарплати.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець у Фейсбуці.

"В обід до Києва прибула делегація у складі 20 шахтарів з чотирьох шахт: "Україна", "Новогродівська", "Курахівська" і "Росія". Серед них - 10 представників НПГУ. Як розповів голова первинної профспілкової організації НПГУ шахти "1/3 Новогродівська" ДП "Селидіввугілля" Сергій Павлов, на переговори з чиновниками їх делегували люди, які перебувають у складній ситуації", - повідомив Волинець.

Він уточнив, що шахтарям не виплатили зарплату за січень, грудень, лютий, хоча у квітні вони вже повинні отримати зарплату за березень. "При цьому людям відключають електроенергію за несплату і не звертають уваги на те, що їм заборгували зарплату. Виник фактично голодний бунт - припинили роботу чотири шахти", - зазначив Волинець.

Також, за його словами, сьогодні оголосили страйк гірники другої зміни шахти "Південнодонбаська №3".

"Сьогодні, 31 березня, на шахті "Південнодонбаська №3" друга зміна відмовилася спуститися в забій. Гірники застрайкували через заборгованість із зарплати від жовтня минулого року. Терпець урвався, бо вже три місяці їм не віддають заробленого", - заявив глава НПГУ.

Нагадаємо, Міненерговугілля цього року планує закрити п'ять шахт і законсервувати ще сім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram