ГоловнаЕкономікаДержава

Уманський: Україна сягнула дна, треба відштовхуватися

Заступник міністра розповів, чи можливий дефолт цього року

Уманський: Україна сягнула дна, треба відштовхуватися
Игорь Уманский(справа) и Владимир Демчишин
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що українська економіка сягнула дна і що треба шукати точки зростання, від яких можна було б відштовхнутися.

"Треба визнати, що ми на дні, треба відштовхуватися", - сказав він сьогодні на Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна.

Уманський запевнив, що незважаючи на нинішню важку ситуацію уряд зробить усе можливе, щоб не допустити банкрутства країни. "Чи можливий дефолт цього року? Знаєте, ніколи не кажи ніколи. Але у нас є чітка програма і план дій зі стабілізації публічних фінансів, все чітко виконується. Перший квартал цього року ми закінчимо з профіцитом бюджету", - сказав Уманський.

Заступник міністра також додав, що Кабміну вдалося залагодити питання співпраці між місцевою владою та Державним казначейством і сьогодні немає жодної скарги з боку регіонів із цього приводу.

Уманський вважає, що вийти з кризи Україні допоможуть іноземні донори. Також багато залежить від власників цінних паперів України. Єдине, чого уряд не може передбачити, - події на сході, додав він.

Нагадаємо, що минулого року економіка України скоротилася майже на 7%. На цей рік найкращий сценарій уряду передбачає подальше скорочення на 5,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram