ГоловнаЕкономікаДержава

Запорізька АЕС виробила 1 трлн кВтг електроенергії

ЗАЕС б'є рекорди з вироблення

Запорізька АЕС виробила 1 трлн кВтг електроенергії
Фото: npp.zp.ua

Запорізька атомна електростанція виробила понад 1 трлн кВтг електроенергії з дня введення в експлуатацію першого енергоблоку.

Про це повідомляє офіційний сайт ЗАЕС.

"Вироблення електроенергії Запорізькою АЕС з дня введення в експлуатацію першого енергоблоку перевищила 1 трлн кВтг. Це знакова подія відбулася 29 березня об 11:40. Такими показниками можуть пишатися не багато світових об'єктів електроенергетики. Запорізька АЕС першою серед електростанцій теплової та атомної генерації досягла такого результату", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що для вироблення 1 трлн кВтг електроенергії, наприклад, на тепловій станції, треба було б спалити: понад 700 млн тонн вугілля (для закупівлі такої кількості вугілля за нинішніми цінами знадобилося б близько 1,4 трлн грн) або майже 350 млрд кубометрів природного газу (для закупівлі такої кількості газу у Росії за нинішніми цінами знадобилося б близько $105 млрд).

"Вироблений Запорізькою атомною електростанцією 1 трлн кВтг - це повне забезпечення електроенергією Запорізької області протягом 122 років, а всієї України - протягом 7 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що перший енергоблок ЗАЕС включили в енергосистему 10 грудня 1984 року.

Нагадаємо, енергоблок №6 Запорізької атомної електростанції 28 грудня був відключений від мережі дією системи захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram