ГоловнаЕкономікаФінанси

Кабмін продовжить розслідування проти голови Держфінінспекції

У роботі відстороненого Гордієнка виявили безліч порушень.

Кабмін продовжить розслідування проти голови Держфінінспекції
Фото: dkrs.gov.ua

Службове розслідування проти голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка подовжать до 4 квітня у зв'язку з великою кількістю виявлених порушень.

Про це на брифінгу в п'ятницю повідомила міністр Кабінету Міністрів Ганна Онищенко.

"Проміжні результати перевірки, а таких матеріалів у нас є дуже багато, свідчать, що майже за рік своєї роботи голова Держфінінспекції пан Гордієнко фактично не зробив нічого, що мав би робити як керівник структури, яка відповідає за використання та збереження державних фінансових ресурсів", - сказала вона.

За словами Онищенко, ревізори проігнорували кілька десятків доручень прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про проведення фінансового аудиту державних підприємств, зокрема "Укрспирту", "Київгазу" і "Київводоканалу". В результаті того, що ДФІ не притягнула до відповідальності винуватих у фінансових махінаціях на 79 об'єктах, державі завдано матеріальної шкоди на 4,3 млрд грн, стверджує міністр.

"Враховуючи значну кількість порушень, виявлених протягом службового розслідування, було прийнято рішення звернутися до прем'єр-міністра з проханням продовжити проведення службового розслідування до 4 квітня", - додала Онищенко.

Нагадаємо, що Гордієнка усунули з посади на час розслідування. Після того, як уряд ухвалив таке рішення, чиновник звинуватив його і Яценюка зокрема в корупції.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Кабміну, щоб перевірити правдивість звинувачень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram