ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Укрзалізниці" передумав звільняти все начальство ПЗЗ

Скорочення в керівництві залізниці обмежаться Кривопішиним.

Голова "Укрзалізниці" передумав звільняти все начальство ПЗЗ
Максим Бланк
Фото: forbes.ua\Александр Козаченко

В.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк заявив, що не буде повторювати спроб звільнити керівництво Південно-Західної залізниці. Понад те, він запропонував першому заступнику начальника Південно-Західної залізниці Іванові Федорку посаду виконувача обов'язків заступника гендиректора УЗ.

Про це Бланк розповів сьогодні на прес-конференції.

"Мною були відкликані всі накази про їхнє звільнення. Претензій до керівних органів ПЗЗ немає", - заявив начальник "Укрзалізниці". За його словами, це був вимушений крок на події, пов'язані з появою озброєних осіб в офісі ПЗЗ.

"Ми повинні були відповідати на заяви, які з'явилися на сайті Південно-Західної залізниці, а також на появу так званих "зелених чоловічків", які видворили силою призначеного Кабміном виконувача обов'язків пана Тягульського", - пояснив Бланк.

19 березня Бланк підписав накази про відставку першого заступника начальника ПЗЗ Івана Федорка, головного ревізора Віктора Дзюника, головного інженера Володимира Осовика, заступника начальника ПЗЗ Івана Антонюка, директора з фінансових і економічних питань Сергія Горілея, начальника фінансово-економічної служби Ірини Василюк, директора з будівництва Олександра Погрібного. Через кілька днів ці накази були скасовані судом.

"Пан Федорко зараз залишається на посаді першого заступника начальника Південно-Західної залізниці. Кілька годин тому я запропонував йому вийти в апарат в.о. заступника гендиректора "Укрзалізниці" з певним конкретним обсягом завдань і очікую від нього рішення", - додав Бланк. Він запевнив, що це не спроба прибрати Федорка з ПЗЗ, а підвищення.

Нагадаємо, що після рішення уряду відсторонити начальника ПЗЗ Олексія Кривопішина з посади залізниця збунтувалася і відмовилася підкорятися рішенням "Укрзалізниці".

Учора Кабмін прийняв рішення про звільнення Кривопішина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram