ГоловнаЕкономікаДержава

"Зелений" тариф для альтернативної енергетики виріс у 2,5 разу

У квітні галузь додатково отримає з ринку 300 млн грн.

"Зелений" тариф для альтернативної енергетики виріс у 2,5 разу
Фото: rencentre.com

З 25 березня "зелений" тариф для альтернативної енергетики виріс у 2-2,5 разу у зв'язку із закінченням дії надзвичайного стану в електроенергетиці.

Про це повідомив на брифінгу член Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Андрій Герус, передає РБК-Україна.

"Наша знижка вчора перестала діяти, оскільки припинив діяти надзвичайний стан. Учора вони вже отримували тариф за курсом 32-34 (грн за євро - ред.). Ми гуртову ринкову ціну підвищили з 1 березня, у нас за залишковим принципом балансує ринок ТЕС, з 25 по 31 березня більше грошей піде "зеленим", менше ТЕС", - повідомив Герус.

За його словами, тепер тарифи для сонячних станцій становить 11,6-15,8 грн за кВ/год, а для вітряків - 2,3-2,9 грн за кВ/год.

"У квітні альтернативна енергетика додатково отримає з ринку 300 млн грн", - додав Герус.

Нагадаємо, 31 січня НКРЕКУ переглянула "зелені" тарифи для об'єктів відновлюваної енергетики. Згідно з рішенням НКРЕКУ від 27 лютого 2015 року, тарифи на відпуск електроенергії, виробленої на сонячних електростанціях, знизили на 55%. Для інших видів "зеленої" енергії тариф знижено на 50%. Це рішення було ухвалено в рамках продовження режиму надзвичайного стану в енергетиці, введеного відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram