ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко доручив забезпечити усунення голови "Укртранснафти"

Президент публічно виключив поступки Коломойському

Порошенко доручив забезпечити усунення голови "Укртранснафти"
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко доручив забезпечити виконання рішення про усунення Олександра Лазорка від виконання повноважень голови "Укртранснафти" - держкомпанії-оператора нафтопроводів.

Про це Порошенко заявив на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вчора ввечері я дав доручення міністру внутрішніх справ негайно забезпечити порядок і звільнення приміщення "Укртранснафти", що було зроблено, і мені в першій ночі надійшла відповідна доповідна. Сьогодні також було доручено забезпечити неухильне виконання рішень уряду і наглядової ради з приводу керівництва "Укртранснафти", усунення та інші процеси, оскільки це перебуває у виключній компетенції уряду", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, навколо рішення наглядової ради "Укртранснафти" усунути Лазорка вибухнув скандал. Вночі голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський, ставлеником якого вважається Лазорко, прийшов у будівлю "Укртранснафти" і заявив, що відбувається захоплення підприємства соратником Порошенка Ігорем Кононенком.

Однак у п'ятницю Ігор Коломойський заявив, що домовився з Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком про аудит "Укртранснафти", який довірять компаніям з "великої четвірки" (Deloitte, PricewaterhouseCoopers, EY, KPMG). Лазорко, за словами Коломойського, в компанію не повернеться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram