ГоловнаЕкономікаБізнес

Авакова і Шокіна просять захистити колектив Херсонського тепличного комбінату

Співробітники підприємства бояться виходити на роботу

Колектив ТОВ "Херсонський тепличний комбінат" просить міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Генерального прокурора України Віктора Шокіна подбати про безпеку співробітників підприємства у зв'язку з останніми подіями. Про це йдеться у відповідному зверненні колективу від 18 березня 2015 року, пише РБК-Україна.

"Станом на 18 березня роботу ТОВ "Херсонський тепличний комбінат" заблоковано, після того як напередодні на територію підприємства увірвалися люди у військовій формі, які відрекомендувалися активістами військово-політичного руху "Правий сектор", на формі бійців також були нашивки "Правий сектор". Озброєні люди - в кількості близько 20 осіб - паралізували роботу підприємства, обшукували співробітників, вилучали документи", - повідомляється в офіційному листі від колективу підприємства.

У листі наголошується, що фактично протягом дня, 17 березня, заручниками були всі співробітники підприємства.

"Після проведеного огляду тільки ввечері нас відпустили по домівках. На території підприємства залишилися озброєні люди, що назвалися ВПР "Правий сектор", - йдеться у зверненні.

На сьогоднішній день працівники підприємства бояться за свою безпеку, а також того, що втратять місце роботи і залишаться без засобів до існування. Загальна кількість працівників комбінату становить 133 людини.

Підприємство "Херсонський тепличний комбінат" займається вирощуванням овочевих культур у тепличних умовах. Технологічний процес передбачає своєчасний догляд за рослинами, підтримання мікроклімату в теплицях, а також відповідну обробку рослин.

Як повідомляється у листі, вранці 18 березня на роботу не вийшли працівники підприємства. У разі подальшої неможливості дотримання технології вирощування підприємство зазнає істотних збитків.

Як зазначено в листі, до кінця весняного сезону підприємство очікувало отримати прибуток у розмірі 20 млн грн. Недоодержання прибутку призведе до неможливості розрахунку за кредитом, а також до того, що весь колектив залишиться без роботи. Профспілкова організація ТОВ "Херсонський тепличний комбінат" висловила готовність колективу взяти участь у мітингу на підтримку свого підприємства.

"Ми, колектив ТОВ "Херсонський тепличний комбінат", просимо голову Міністерства внутрішніх справ і Генерального прокуратура забезпечити законність і порядок на підприємстві, а також безпеку працівників комбінату. Колектив просить вашого сприяння у забезпеченні дотримання законів України", - підкреслюється в офіційному листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram