ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін найме німців для контролю над "Укравтодором"

Яценюк вважає, що краще витратитися, але знати, куди йдуть гроші

Кабмін найме німців для контролю над "Укравтодором"
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив міністру інфраструктури Андрію Пивоварському залучити німецьку фірму для контролю за дорожніми роботами "Укравтодору".

"Щодо якості доріг, у нас настав час, щоб ви найняли німецьку фірму - думаю, що німці будуть у цьому питанні кращими - і щоб вони почали здійснювати вибірковий контроль і технічний нагляд над проведенням робіт "Укравтодором", облавтодорами з ремонту та реконструкції доріг" , - сказав Яценюк на селекторній нараді.

"Тоді ми відразу побачимо, наскільки це якісно робиться, списуються гроші чи використовуються, і вони нам підкажуть, яким чином облаштувати дорожнє полотно і ефективніше використовувати кошти", - заявив прем'єр.

За його словами, краще профінансувати з бюджету діяльність німецької компанії, "ніж направляти мільярди, а потім не бачити, куди ці мільярди зникають".

"Я переговорю з нашими німецькими друзями, давайте проведемо такий експеримент", - підсумував Яценюк.

Нагадаємо, у понеділок Яценюк доручив вжити низку заходів з підвищення рівня безпеки на дорогах у зв'язку з ДТП у Полтавській області, що спричинило загибель сімох людей. Так, прем'єр доручив забезпечити відеоспостереження на всіх основних дорогах України; посилити дотримання вимог з переобладнання транспортних засобів; терміново направити 1 млрд грн на ремонт дорожнього покриття; залучити фінансування, зокрема від ЄБРР, на ремон і обслуговування доріг;. розробити концепцію будівництва доріг в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram