ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" на зиму заощадив понад $200 млн за рахунок реверсу з ЄС

Україна закінчує опалювальний сезон із 8 млрд кубометрів газу в ПСГ.

"Нафтогаз" на зиму заощадив понад $200 млн за рахунок реверсу з ЄС
Фото: obozrevatel.com

НАК "Нафтогаз України" протягом останніх трьох місяців удалося заощадити понад $200 млн.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час публічного звіту уряду про 100 днів роботи, повідомляє

"Укрінформ".

"Ми диверсифікували постачання газу. Більш ніж 50% наразі ми закуповуємо в Європейському Союзі. Це дало можливість не тільки посилити свою позицію в переговорному процесі з "Газпромом", а й заощадити кошти: протягом останніх трьох місяців "Нафтогаз" зекономив, закуповуючи на європейському спотовому ринку, щонайменше $200 млн. Це досить суттєві кошти", - сказав Демчишин.

За його словами, завдяки закупівлі газу в Європі та зниженню його споживання на внутрішньому ринку до закінчення опалювального сезону в

українських підземних сховищах залишається близько 8 млрд кубометрів газу.

"Це при тому, що на початку опалювального сезону було достатньо побоювань, чи достатньо в нас запасів, чи зможемо ми забезпечити стабільні постачання і чи зможуть теплоенергоцентралі забезпечити споживання тепломереж", - зазначив Демчишин.

Раніше прем'єр-міністр

Арсеній Яценюк наказав максимально закачати в сховища європейський газ до літа. Нагадаємо, що до початку наступного опалювального сезону "Нафтогаз" планує накопичити у своїх підземних сховищах 19 млрд кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram