ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав зміни до бюджету напередодні рішення МВФ щодо кредиту

Фонд розгляне виділення Україні грошей завтра

Порошенко підписав зміни до бюджету напередодні рішення МВФ щодо кредиту
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав низку законів, схвалених Верховною Радою 2 березня, прийняття яких є однією з умов надання Україні розширеного кредитування з боку Міжнародного валютного фонду.

Так, підписано закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", згідно з яким основні фінансові показники країни приведено у відповідність з макроекономічними реаліями.

Також підписано закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення", згідно з яким тимчасово обмежено розмір пенсій працюючим пенсіонерам.

Крім цього, глава держави підписав ще кілька законів, прийнятих 2 березня:

  • "Про внесення змін до Податкового кодексу України", згідно з яким звільняється від оподаткування благодійна допомога вимушеним переселенцям;
  • "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" щодо розширення фінансових повноважень місцевих бюджетів;
  • "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо посадових осіб органів доходів і зборів";
  • "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо посадових осіб контролюючих органів";
  • "Про внесення змін до розділу VIII "Прикінцеві та перехідні положення Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці, покликаний сприяти легалізації зарплат.

Нагадаємо, 11 березня рада директорів МВФ розгляне запит України про виділення їй фінансової допомоги в рамках нової програми розширеного фінансування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram