ГоловнаЕкономікаДержава

США заморозили $640 млн на рахунках банків друзів Путіна

Йдеться про банк "Россия" Юрія Ковальчука і СМП банк Ротенбергів

США заморозили $640 млн на рахунках банків друзів Путіна
Фото: banki31.ru

У США на рахунках банків, що належать трьом мільярдерам, друзям президента Росії Володимира Путіна, заморожено близько 640 мільйонів доларів активів.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на офіційну відповідь, отриману від міністерства фінансів США. Ці банки потрапили під санкції у зв'язку з діями Росії в Україні.

Йдеться передусім про банк "Россия", засновником якого є Юрій Ковальчук, якого в США називають одним з "гаманців" Путіна. На думку адміністрації Барака Обами, "Россия" є особистим банком для можновладних російських чиновників. На американських рахунках заблоковано 572 млн доларів активів банку, що еквівалентно приблизно 10% усіх його активів 2013-го за нинішнім обмінним курсом.

Крім того, заморожено активи СМП банку, що належить братам Ротенбергам, друзям дитинства і колишнім партнерам Володимира Путіна по дзюдо, зазначає американське видання. Активи на суму 65 мільйонів доларів, що становить приблизно 2% від загального обсягу активів за 2013 рік, виявили на рахунках десятків американських фінансових інститутів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram