ГоловнаЕкономікаБізнес

Український експорт дешевшає на світових ринках, - UniCredit Bank

Падають ціни на пшеницю і довгомірний металопрокат

Український експорт дешевшає на світових ринках, - UniCredit Bank
Фото: www.rionegro.com.ar

Ослаблення євро негативно вплинуло на ціни на пшеницю у доларах США, в тому числі і на ціни на чорноморську пшеницю. Про це повідомляє UniCredit Bank з посиланням на свого аналітика Андрія Приходька.

"Збільшення експорту пшениці з Євросоюзу при девальвації євро призвело до скорочення попиту на американську пшеницю і збільшення запасів пшениці у Сполучених Штатах. Слабкий євро негативно вплинув на ціни на пшеницю в доларах США, в тому числі і на ціни на чорноморську пшеницю", - йдеться в повідомленні банку.

Сприятливі погодні умови для озимих культур в США і ЄС також впливають на світові ціни на пшеницю у напрямку їх зниження.

"На цей момент березневий ф'ючерс на пшеницю на Чиказькій біржі торгується за ціною 187 дол. за тонну, при цьому динаміка ціни на культуру негативна: вона подешевшала на 23% порівняно з минулим роком", - зазначив Андрій Приходько.

Ще одна стаття українського експорту втрачає позиції через зниження світових цін. Ціна на довгомірний металопрокат з чорноморського регіону також впала на 28-32% порівняно з минулим роком.

"Спад цін на прокатні заготовки та арматуру обумовлений зниженням цін на брухт і низьким попитом на сортовий прокат на Близькому Сході через тривалі заворушення в Іраку, Лівії, Сирії та Ємені. Ціни на плити і гарячекатані рулони знизилися з причини низького попиту в Європейському Союзі через негативні настрої у європейському секторі виробництва та девальвацію євро", - підкреслив аналітик.

Нагадаємо, Україна восени експортувала вугілля, хоча паливо було вкрай необхідним на внутрішньому ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram