ГоловнаЕкономікаФінанси

Рада ухвалила поправки до держбюджету

Депутати затвердили законопроект, необхідний для кредиту МВФ

Рада ухвалила поправки до держбюджету
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада ухвалила поправки до державного бюджету, які підвищують його доходи на 22 млрд гривень до 498,22 млрд гривень, видатки - на 35 млрд гривень до 563,2 млрд гривень.

За відповідний законопроект №2147 за основу і в цілому проголосували 273 народних депутати.

Доходи бюджету підвищуються у зв'язку з інфляцією і девальвацією, витрати - у зв'язку зі збільшенням субсидій на ЖКГ, допомоги переселенцям і сум на обслуговування держборгу у зв'язку з девальвацією.

У зв'язку з підвищенням витрат буде збільшено дефіцит державного бюджету з 3,7% до 4,1% від ВВП, на що Україна отримала згоду Міжнародного валютного фонду. Цьогорічний держбюджет передбачав доходи 475,9 млрд гривень і витрати 527,9 млрд гривень.

Перед голосуванням прем’єр Арсеній Яценюк прокоментував законопроект.

"Ми додали 250 млн грн на компенсацію відсоткової ставки за кредитами для агропромислового комплексу, 300 млн - на будівництво житла для учасників АТО, 200 млн грн - на шахти і Нововолинську шахту. Далі субвенцію 42 млн на шкільний автобус дали, Карпатському регіону - 700 млн на будівництво доріг. Також нагадаю, що ми 3 млрд додаємо на тимчасово переміщених осіб. Плюс 12,5 млрд грн - на субсидії для малозабезпечених громадян", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько раніше казала, що цей законопроект - це "маяк" для МВФ, від ухвалення якого залежатимуть кредитні гроші для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram