ГоловнаЕкономікаБізнес

Рахунки австрійської компанії Клюєвих розморожено, - "Німецька хвиля"

Про зняття санкцій свідчить фінансовий звіт компанії

Рахунки австрійської компанії Клюєвих розморожено, - "Німецька хвиля"
Братья Клюевы
Фото: korrespondent.net

Австрійські рахунки компанії колишнього голови Адміністрації президента Андрія Клюєва і його брата Сергія розморожено. Про це свідчить фінансовий звіт компанії SLAV AG, повідомляє "Німецька хвиля".

"Суворі санкції (заморожування майна і банківських рахунків) на цей час знято", - сказано в річному фінансовому звіті. Компанія зазначає, що змогла частково відновити підприємницьку діяльність, але водночас зазнала і репутаційних втрат.

"Репутація компанії в очах наявних і потенційних ділових партнерів дуже постраждала", - зазначено у звіті.

У SLAV AG заявляють, що міжнародній команді адвокатів вдалося довести, що компанія не має нічого спільного з обвинуваченнями, висунутими проти неї в обгрунтуванні до санкцій ЄС, прийнятих після втечі Віктора Януковича з України.

У прокуратурі Відня, яка торік вела слідство проти деяких осіб зі списку санкцій ЄС за підозрою у відмиванні коштів, заяву компанії Клюєвих поки що не коментують. Наразі невідомо, чи буде формально продовжено санкції проти SLAV AG. Термін ухвалених рік тому санкцій закінчується 5 березня. Їх продовження залежить від того, чи будуть у правоохоронних органів матеріали, які дають підставу для подальшого розслідування справи за підозрою в незаконному збагаченні.

Нагадаємо, рахунки братів Клюєвих було заарештовано за кордоном за запитом Генпрокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram