ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева ображається, що її ніхто не захищає

Голова Нацбанку розповіла, чому вона нікому не подобається

Гонтарева ображається, що її ніхто не захищає
Фото: www.facebook.com/NationalBankOfUkraine

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева ображається, що її ніхто не захищає.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Українській правді".

"Чи ображаюся я, що мене ніхто не захищає? Можете поставити питання так. Ображаюся. Найскладніше не те, що пресинг - те, до чого нормальна людина ніколи не зможе звикнути. Особливо, якщо ти не був у політиці, а я там і не могла бути. З моїм характером, чому мені й складно іноді виступати - я на чорне не вмію говорити біле, не буду, не хочу і ніколи не погоджуся", - заявила вона.

"Напевно, я нікому тут не подобаюся, тому що більш незалежного НБУ в країні ще не було", - додала Гонтарева.

Голова Нацбанку також знову наголосила, що вона відповідає не за курс гривні, а за інфляцію в країні.

"Як ви хочете отримати від мене прогноз курсу, якщо ми сказали, що переходимо до політики гнучкого курсу? Можна не підписувати програму МВФ у такому разі. Нас же ніхто не катував на електричному стільці. Міжнародні кредитори намагаються витягнути нас із вирви, але нам не обов'язково приймати цю допомогу. Ми можемо зробити курс фіксованим на все життя, відмовитися від програми і жити щасливо та весело, всією нашою дружною сім'єю, з депутатами Верховної Ради. Ви подивіться, що відбувається в інших країнах СНД. Подивіться на Казахстан, на Білорусь - валюта всюди девальвує. І Україна сьогодні - епіцентр цього землетрусу. Епіцентр - це вир, нас затягує, і наша міжнародна допомога намагається нас звідти витягнути", - пояснила Гонтарева.

Нагадаємо, що фракції Радикальної партії і "Самопоміч" хочуть відправити Гонтареву у відставку, щоб "повісити" на неї обвал гривні. При цьому профільні експерти стверджують, що насправді в падінні курсу винуваті популістські рішення Кабміну та самої Ради, а не Нацбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram