ГоловнаЕкономікаДержава

Перший транш від МВФ поділять порівну НБУ і Кабмін

Уряд направить гроші на погашення зовнішніх боргів

Перший транш від МВФ поділять порівну НБУ і Кабмін
Фото: dyvys.in

Первший транш МВФ буде розподілено порівну між Нацбанком і урядом.

"Половина будь-якої виділеної суми піде на поповнення резервів НБУ, половина - на потреби уряду з виконання зовнішніх зобов'язань", - сказала міністр фінансів Наталія Яресько журналістам у суботу в Кабміні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коментуючи слова свого першого заступника Ігоря Уманського про те, що уряд очікує від МВФ першого траншу в розмірі $10 млрд, вона сказала, що позиція українського уряду полягає в тому, щоб отримати в першому транші якомога більшу суму.

"Взагалі, в першому році ми можемо одержати не більше за 60% від всієї суми, тобто між $10 млрд і $11 млрд. Ми прагнемо, щоб якомога більшу частину з цих грошей отримати в першому транші. Але поки вони не вирішать, ми не знаємо, скільки це буде", - підкреслила міністр.

Нагадаємо, 27 лютого МВФ заявив, що відразу після 11 березня, коли рада директорів МВФ прийматиме рішення про початок нової кредитної програми Extended Fund Facility, Україні буде надано великий транш.

Нова угода з МВФ передбачає кредит обсягом 17,5 млрд доларів США.

Загальний розмір фінансової допомоги для України, який буде розблоковано в разі схвалення кредитної програми радою директорів МВФ, складе 40 млрд доларів США. Ці гроші виділять як МВФ, так і інші міжнародні організації та уряди країн Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram