ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ пообіцяв Україні великий транш відразу після 11 березня

Фонд закликав українську владу якнайшвидше виконати свою частину зобов'язань

МВФ пообіцяв Україні великий транш відразу після 11 березня
Фото: abc.net.au

Міжнародний валютний фонд пообіцяв надати Україні великий транш фінансової допомоги відразу після 11 березня, коли рада директорів МВФ прийматиме рішення про початок нової кредитної програми Extended Fund Facility.

Про це повідомила прес-служба МВФ.

Для цього Україна має виконати свою частину зобов'язань. Міністр фінансів Наталія Яресько раніше заявляла, що мова йде про ухвалення поправок до бюджету і Податкового кодексу.

"Ми очікуємо від української влади швидкого виконання попередніх заходів, які є передумовою розгляду радою директорів МВФ, засідання якого наразі заплановано на 11 березня, програми економічних реформ в Україні, підтримка якій буде надана в рамках нової угоди про Механізм розширеного фінансування обсягом 17,5 млрд дол. США. Передбачається, що великий обсяг коштів виділять на початок програми, в тому числі значний початковий транш відразу після затвердження. Ми переконані, що це допоможе швидко стабілізувати макроекономічну ситуацію", - заявили в МВФ.

Нагадаємо, що загальний розмір фінансової допомоги для України, який розблокують у разі схвалення кредитної програми радою директорів МВФ, становитиме 40 млрд доларів США. Ці гроші виділять як МВФ, так і інші міжнародні організації та уряди країн Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram