ГоловнаЕкономікаБізнес

Торгово-промислова палата працює як напівзакрита мафіозна структура, - нардеп Суслова

Представники бізнесу зауважують, що керівництво ТПП і далі працює за "схемами Януковича"

Торгово-промислова палата працює як напівзакрита мафіозна структура, - нардеп Суслова
Фото: kr.lustration.co.ua

Торгово-промислова палата ніяк не звітує про використання коштів отриманих від здійснення державних функцій. А в керівництві досі є дружина екс-генпрокурора Ольга Пшонка.

Про це пише на своїй сторінці в ФБ народний депутат України Ірина Суслова.

"Торгово-промислова палата України продовжує працювати як напівзакрита мафіозна структура навіть щодо членів своєї організації. Керує всім процесом Геннадій Чижиков, десятки років співпрацюючи з Ольгою Пшонкою. Саму дружину екс-генпрокурора досі офіційно не виключили з членів Президії і Ради організації, адже відповідне питання навіть не ставилося на порядку денному засідань. Члени ТПП не впевнені, що вона досі не отримує зарплату від організації", - пише нардеп.

Член Ради партії "Воля" Ірина Суслова повідомляє, що готує документи для з'ясування інформації про конкретних юросіб, яким було засвідчено випадки форс-мажорів, видано документи для здійснення експорту. Парламентарій також вимагає оприлюднити інформацію про використання коштів від надання таких послуг, порядок нарахування членських внесків ТПП і їх використання та інші важливі питання, закриті не тільки для громадськості, а й для самих членів ТПП.

"Усю отриману інформацію буде публічно оприлюднено. Корупціонери найбільше бояться світла й істини", - стверджує Суслова.

Як повідомлялося раніше, нардеп Ірина Суслова ініціювала процес створення ТСК Верховної Ради щодо забезпечення належного розслідування фактів порушень законодавства керівництвом Торгово-промислової палати з приводу зловживання своїм службовим становищем, прийняття завідомо незаконних рішень, участі у фінансових махінаціях.

Представники бізнесу зауважують, що керівництво ТПП і далі працює за "схемами Януковича". Потрібні документи, в першу чергу, видаються фірмам, наближеним до президента-втікача, і часто без належних підстав. А іншим підприємцям доводиться проходити сито корупційних схем або залишатися без необхідних документів", - зазначає Суслова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram