ГоловнаЕкономікаБізнес

Два луганські заводи вирішили переїхати у Воронеж

Промисловість на окупованому Донбасі далі знищується

Два луганські заводи вирішили переїхати у Воронеж

Два луганські заводи вирішили перенести виробничі потужності у воронезький індустріальний парк "Мисливський", пише "Коммерсант" з посиланням на адміністрацію області.

Переїдуть до Росії компанія "Полі-Пак" (луганський виробник ковбасних оболонок і гнучких пакувальних матеріалів) та Луганський завод трубопровідної арматури "Маршал".

Луганські компанії ухвалили рішення про переїзд після того, як їхні виробничі потужності потрапили під удари артилерії. Так, у листопаді на Луганському заводі трубопровідної арматури артилерійським вогнем було пошкоджено понад 200 кв. м скління, 300 кв. м покрівельного покриття, понад 150 кв. м фасаду, а у два цехи і два склади сталося пряме влучення снарядів. Незабаром після цього потужності відремонтували і перезапустили, але власники прийняли рішення про їх перенесення на територію РФ.

Власник "Полі-Пака" - луганський бізнесмен Ігор Чаплигін, завод "Маршал" пов'язують із Сергієм Гороховим, щодо якої розслідується кримінальна справа про публічний заклик до зміни кордонів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росію вивезли Луганський завод електроного машинобудування "Машзавод-100" і завод "Юність" із Краснодона. Крім того, відомо про переїзд у Чувашію підприємства "Луганський машинобудівник-43", а в Ростовську область - Луганського електромашзаводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram