ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ у своїй допомозі передбачив збільшення доходів українців залежно від росту цін

Індексацію запропоновано МВФ уперше в домовленостях з Україною

МВФ у своїй допомозі передбачив збільшення доходів українців залежно від росту цін
Архив
Фото: Макс Требухов

Програма співробітництва України з Міжнародним валютним фондом уперше передбачає індексацію грошових доходів населення залежно від економічної ситуації і зростання цін, - передає "Укрінформ" з посиланням на слова Арсенія Яценюка на засіданні уряду в суботу.

"У нас уперше передбачено в програмі індексацію грошових доходів населення залежно від економічної ситуації і залежно від темпів зростання цін.

І нам треба активно попрацювати, щоб на тій території, яку ми повністю контролюємо, де українська влада несе всю повноту відповідальності, де є український бізнес, - щоб цей бізнес розвивався, працювали робочі місця, платилися податки та інвестор, який сьогодні дуже обережно дивиться на Україну, в першу чергу в силу військового конфлікту з Росією, повернувся назад і почав вкладати гроші", - сказав прем'єр.

Голова кабміну нагадав, що загальний обсяг коштів, який буде надано Україні як поворотну фінансову допомогу протягом чотирьох років, становить 25 мільярдів доларів США, з яких 17,5 млрд надає Міжнародний валютний фонд, а решта - Сполучені Штати Америки, Євросоюз, країни "великої сімки" та "інші міжнародні партнери України, які готові допомогти в стабілізації економічної ситуації".

За словами прем'єр-міністра, ще 15 мільярдів, про які говорила директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард, "це не готівкові кошти, а додатковий обсяг коштів, який може виникнути в результаті правильного управління державним боргом України".

"Саме цим ми будемо далі займатися", - заявив голова уряду.

Як повідомлялося, Яценюк попередив про те, що інфляція в цьому році буде більшою, ніж в 2014.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram