ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін вирішив оформляти субсидії поштою

Розенко заявив, що черги в управліннях соцзахисту залишаться в минулому

Кабмін вирішив оформляти субсидії поштою
Фото: www.dyvys.in

Міністр соціальної політики Павло Розенко оголосив про рішення Кабміну реформувати процес оформлення субсидій на оплату, щоб людям не знадобилося стояти в чергах. Про це він заявив у п'ятницю, виступаючи перед депутатами у Верховній Раді.

За його словами, зараз системою субсидій користується тільки мільйон українців, хоча право на пільги мають щонайменше 3 мільйонів. "Вона важка, вона незрозуміла для людей, вона передбачає проходження 10 кіл пекла", - сказав Розенко.

Зараз людині потрібно заповнити для отримання субсидій два великі документи: заяву на три аркуші й декларацію на п'ять аркушів.

Кабмін вирішив, що замість цього тепер потрібно буде заповнити лише дві сторінки на одному аркуші паперу. "Для отримання субсидій не потрібно буде йти в управління соцзахисту, тому що цей бланк отримає кожен споживач послуг на свою адресу. І так само він буде відправляти цей конверт", - заявив Розенко.

При цьому міністр наголосив, що управління соцзахисту продовжать працювати в режимі консультацій.

Нагадаємо, що з 1 липня в Україні набув чинності новий механізм компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Ним зможуть скористатися сім'ї, середньомісячний сумарний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував прожиткового мінімуму для сім'ї. Компенсація є різницею між сумою, яку сім'я платила за послуги ЖКГ до підвищення тарифів, і сумою, яку платить опісля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram