ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишні співробітники "Укроборонпрому" заявили про корупцію у концерні

Главу концерну звинуватили у сумнівних схемах

Колишні співробітники "Укроборонпрому" заявили про корупцію у концерні
Фото: liga.net

На підприємствах "Укроборонпрому" процвітає корупція, збереглися старі злочинні схеми і створюються умови для нових угод із розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. Про це у відкритому листі заявили колишні співробітники фірми "Укрінмаш" (одне з підприємств "Укроборонпрому"), пише РБК-Україна.

"Сьогодні, як і в часи Януковича, і Павла Лебедєва, під час укладання контрактів в "Укроборонпромі" віддають перевагу дуже сумнівними схемами із залученням компаній-посередників і так званих агентських контор, прокладок", - повідомляють екс-працівники держпідприємства.

Відповідальними за події в галузі вони називають безпосередніх керівників "Укроборонпрому". "Роман Романов, Сергій Пінькас, Артур Херувимов, Владислав Лисиця, нардеп з Нової Каховки Іван Винник, який займає пост секретаря комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони. Список херсонських начальників можна продовжувати. Своя команда - це добре, але відбір має проводитись за професійними якостями, а не за принципом кумівства", - підкреслюється в листі.

Видання зазначає, що оборонний бюджет України на 2015 рік становить 86 млрд грн. Нардеп Іван Винник (екс-директор ТОВ "Завод будівельних матеріалів №1" у Новій Каховці), котрий обіймає пост секретаря комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, відповідальний за реалізацію державної програми з виробництва безпілотних літальних апаратів на суму 1 млрд грн.

Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram