ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Россия

S&P знизило рейтинги компаній "Газпром", "Роснефть" та РЖД до "сміттєвого"

Зокрема знижено кредитні рейтинги в іноземній валюті компаній "Газпром нефть", "Транснефть", "Новатэк", МТС, "Мегафон" і РЖД

S&P знизило рейтинги компаній "Газпром", "Роснефть" та РЖД до "сміттєвого"
Фото: ukranews.com

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгострокові рейтинги в іноземній валюті низки найбільших компаній Росії.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на сайт агентства.

Зокрема довгострокові кредитні рейтинги в іноземній валюті компаній "Газпром", "Газпром нефть", "Роснефть", "Транснефть", "Новатэк", МТС, "Мегафон", РЖД знижено з BBB- до BB+ з "негативним" прогнозом.

З BBB- до BB+ також знижено рейтинги компаній "Федеральная пассажирская компания", ФСК ЕЭС, "Россети" і "Транснефть". Короткостроковий кредитний рейтинг компаній "Газпром" і "Россети" знижено до B з A-3.

При цьому агентство підтвердило рейтинг компанії "Лукойл" на рівні BBB- з "негативним" прогнозом. "Підтвердження відображає думку агентства про те, що "Лукойл" може витримати дефолт у країні і, таким чином, може мати рейтинг, який на один щабель переважає рейтинг Росії", - зазначили в агентстві.

Нагадаємо, 26 січня агентство Standard & Poors уперше за останнє десятиліття знизило суверенний кредитний рейтинг Росії з BBB- до ВВ+, тобто нижчий від інвестиційного рівня. Прогноз за рейтингом - "негативний".

9 січня ще одне з провідних світових рейтингових агентств Fitch понизило довгостроковий кредитний рейтинг Росії на один щабель, до рівня ВВВ-. Причинами назвали різке падіння рубля і цін на нафту, а також збільшення ключової ставки до 17 відсотків.

16 січня агентство Moody's знизило на один щабель — з Baa2 до Baa3 — довгостроковий рейтинг державних облігацій РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram